top of page
microscoop 4.jpg

ASBEST ONDERZOEK

Tijdens een asbestonderzoek brengen we verdachte asbesthoudende materialen, stoffen en andere toepassingen in kaart. Hoewel asbest al zeer lang niet meer gebruikt mag worden in de bouw, bevatten nog steeds veel oude gebouwen asbesthoudende materialen. Asbest wordt met name nog vaak gevonden in panden die gebouwd zijn in de periode na de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1994 is het verboden om asbest te gebruiken. Dit komt omdat asbestdeeltjes schadelijk zijn voor mens en milieu. Wilt u een asbestonderzoek laten uitvoeren door een ervaren specialist? Flamantanalyse voert graag een uitvoerige inspectie uit op locatie.

Flamant Analyse BV

Asbest labo

Wij beschikken over een eigen geaccrediteerd laboratorium waar we alle verdachte materialen kunnen onderzoeken. Bij een asbestonderzoek gaat een expert op zoek naar asbesthoudend materiaal. Het betreft een uitvoerig onderzoek waarbij ook stalen van alle verdachte materialen worden genomen. Alle stalen nemen we mee voor analyse en op aanwezigheid van asbest. Ons labo is gevestigd in Turnhout waar een team van ervaren specialisten uw staal onderzoekt conform de NEN 5896. U kunt dan ook zeer spoedig het analyseresultaat per email van ons verwachten. In ons asbest labo maken we gebruik van professionele apparatuur en hanteren we een zorgvuldige werkwijze. Met de grootste zorg verwerken we uw stalen. Als er uit het asbestonderzoek blijkt dat er inderdaad asbesthoudende deeltjes aanwezig zijn dan adviseren we u ook over mogelijke vervolgstappen. We begeleiden u gedurende het hele traject.

Asbestonderzoek kosten

Bij Flamant werken we niet met vaste prijzen. Bij ons bent u verzekerd van maatwerk. De kosten van een asbestonderzoek zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het pand. Bij een maatwerk service hoort uiteraard ook een prijs op maat. We stellen graag een offerte op maat voor u op waarin we alle kosten uitgebreid toelichten en specifiek op uw situatie berekenen. U betaalt bij ons enkel voor hetgeen wat u ook daadwerkelijk afneemt. Na akkoord, maken we een afspraak om bij u op locatie langs te komen om een uitvoerig en professioneel asbestonderzoek uit te voeren.

We zijn uw asbestdeskundige

Inmiddels hebben we al tal van asbestonderzoeken mogen uitvoeren. We gaan professioneel, zorgvuldig en efficiënt te werk om u zo snel mogelijk van het beste resultaat en advies te voorzien. Asbest kan risico’s opleveren voor de gezondheid van mens en milieu. Door middel van een inzichtelijk rapport en heldere communicatie naar de klant, kunnen wij onze kwaliteit waarborgen. Bovendien bieden we een oplossingsgerichte aanpak, waardoor we voor iedere situatie een passende uitkomst kunnen bieden.

Contact

Wilt u zekerheid over de verdachte materialen in uw woning of pand? Aarzel dan niet langer en laat een professioneel asbestonderzoek uitvoeren door een bevoegde deskundige. Neem direct contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden of vraag een vrijblijvende offerte aan via onze website. Naast asbestonderzoek kunt u bij ons ook terecht voor Chroom 6 analyses of een asbestinventaris. Aarzel bij vragen of advies niet om contact met ons op te nemen. We staan graag voor u klaar.

Knipsel.JPG
bottom of page